De Essentie Van High Performance (Dutch)

Peter Stoppelenburg

Book Details (Dutch version)

Stel je High Performance voor als het casco van een auto en agile als het motorblok en je organisatie draait als de beste!

Wendbaarheid van een organisatie is tegenwoordig de sleutel tot succes. Dat vermogen tot snel aanpassen wordt veelal bepaald door de capaciteiten en effectiviteit van de organisatie. Thema’s waar de High Performance (HPO) en agile managementtechnieken een oplossing voor bieden. Dit boek verbindt HPO met agile. HPO geeft het raamwerk voor excellente organisaties en agile is de manier van werken die de weg naar HPO bepaalt. De unieke verbinding van deze managementtechnieken levert nieuwe inzichten op.

WriterPeter Stoppelenburg
PublisherBoom
Year2018

Challenge

Door de vele inspirerende voorbeelden en heldere modellen kun je de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Client’s Feedback

‘Van goed naar excellent lijkt eenvoudig, maar dat is het niet, omdat het een bewuste keuze vereist om van de gebaande wegen af te wijken. Dit boek is een gids bij het maken van deze bepalende keuzes en dat kan het verschil maken voor de uitkomst!’

Huib Morelisse, CEO Lagerwey en voormalig CEO Nuon

Drivers

Wanneer je de principes van high performance en agile samenvoegt, zijn er vijf onderliggende drivers die het verschil maken waardoor organisaties echt onderscheidend zijn.

  • Een hoger doel als zingeving
  • De organisatie zien door een systemische bril
  • Dienend leiderschap bepaalt je succes
  • Agile organisaties zijn de winnaars
  • De menselijke maat geeft betrokkenheid